Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
24.11.2003, Štěpán Mrázek, aktualita
Společnost Sapphire představila grafickou kartu s čipem Radeon 9800XT s přízviskem Ultimate Edition. Grafické karty z této řady mají tradičně opravdu tiché chlazení – bez jakéhokoliv větráku. Nejnovější přírůstek je však vybaven aktivním...
D.A.N.I.I.K. | 24.11.200318:59
Tento heat pipe chladič Zalman i s přídavným ventilátorem mám instalován na kartě Hercules 3D Prophet 9800PRO. Chladí naprosto super a je téměř neslyšitelný ­(20dB­). Těžko se najde výkonnější a tišší GPU chladič. Takže netvrďte něco, když s tím ani nemáte zkušenosti! Uchladit nejmodernější grafický čip současnosti ATI Radeon 9800XT opravdu není žádná legrace!
Odpovědět0  0
Franz Justitz | 24.11.200315:36
Už vodní chlazení je mi proti srsti, nyní toto ......
Opravdu jsou vývojáři Sapphiru tak neschopní vytvořit účinný jednoduchý chladič ?
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 24.11.200315:55
Normální Sapphire karty mají běžný design. Tohle je specialitka, která je hodně drahá a určená pro šílence, kteří jsou ochotni za ni utratit to co stojí. Vzhledem k jejímu designu se oní bude hodně psát a diskutovat ­(příkladem je i tato debata­) a tím nbde mít Sapphire reklamu zadarmo. Reálně se jich ovšem prodá ­(dle mého názoru­) naprosté minimum...
Odpovědět0  0
wikina (115) | 24.11.200316:02
jsou schopni udelat fakt jednoduchej chladic. Bohuzel, je to jediny nevulgarni privlastek toho slova. Delal jsem asi 40ks SAPH. Radeon 9600 Pro. Maji na sobe chladic z asi 1mm tlustyho hliniku, ketry je vylisovany do takovyho ­"kvitku­" nebo spis klece na vzduch, tesne obepinajici ventilator. Ventilator mel na sobe hrde napsano Cera­-Dyna bearing ale uz po tydnu provozu vsechny karty rano za studena po zapnuti chrcely jak mixer ETA... celej for CERA­-DINA loziska je v tom, ze vyrobce nahradil ocelovou hridelku ventilatoru jakousi keramickou ticinkou, ktera je urcite tvrdsi atd. AKORAT ZAPOMNEL NA JEDNO CESKE PRISLOVI!!! Kdo maze, ten jede.... Chytraci tam totiz napatlali titerne mnozstvi nejakyho plastickyho maziva neznameho puvodu, ktere se tim, ze chladic je prilis maly a jeho teplota je za chodu moc vysoka, vysusil a nechal hridelku drit spíkané ložisko nasucho. Kazde lozisko je potreba rozdelat, vatickami do usi komplet setrit stareho mazivo a nahradit ho necim kvalitnim. Hlavne nepouzivat zadna rozpoustedla pri cisteni!
Odpovědět0  0
Def | 24.11.200311:44
To je ale hnusna karta. :­-)
Odpovědět0  0
skeblik (2) | 24.11.200310:40
Neviem co chcu tym ventilatorom chladit ked maju rebra chladica otocene prave tak ze nimi neprudi vzduch stoho ventilatora !!!!!!!
Dobra blbost ja by som ho dal inak.
Odpovědět0  0
wikina (115) | 24.11.200315:43
presne tak, a co je to porad za napady, strkat do cesty proudeni vzduchu do ventilatoru tak kravsky logo!!! Schvalne si to, kdo chce, otestujte, jak moc vadi ventilatoru sebemensi predmet u nasavani, pokud je bliz nez 3­-5cm... Ventilator se zacne ­"dusit­", zacnou se zvedat otacky ­(=hluk­) a proud na druhe strane citelne oslabne. Kdo to ma na PC od zacatku, tak si to mozna ani neprizna, ale schvalne zkuste sundat ty nesmysly z ventilatoru...Nasleduje totiz zvyseni chadiciho ucinku a pokud to pred tim stacilo, tak ted muzete snizit otacky vent. ­(= mensi hluk)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.